ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ 1
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 30 γρ. μέλι
- 550 ml νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ 2
- 400 γρ. μανούρι
- 40 ml κρέμα γάλακτος
- Σχοινόπρασο (προαιρετικά)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ 3
- 8 φύλλα δυόσμος
- 20 γρ. σουσάμι
- 100 γρ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με σύρμα τα υλικά από το μείγμα 1 μέχρι να γίνει χυλός.
- Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
- Στο μούλτι χτυπάμε τα υλικά από το μείγμα 2 μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.
- Πλάθουμε και δίνουμε στους λουκουμάδες το σχήμα που θέλουμε.
- Τοποθετούμε σε ταψί και βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να σφίξουν.
- Μόλις παγώσουν τους βουτάμε στον χυλό και τους τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψιλοκομμένο δυόσμο και μέλι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα