ΥΛΙΚΑ
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- Αλάτι, πιπέρι
- 500 ml ηλιέλαιο
- 1-2 κ.σ. ξίδι λευκό
- Χυμός ½ λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών, χτυπάμε με σύρμα πολύ γρήγορα και προσθέτουμε τη μουστάρδα, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό.
- Σταδιακά προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ηλιελαίου σε πολύ αργή ροή, να πέφτει σαν κλωστή.
- Μόλις το μείγμα αποκτήσει παχιά υφή προσθέτουμε το ξίδι και σταδιακά, με αργή ροή, ρίχνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι, χυμό λεμονιού και δοκιμάζουμε τη γεύση
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα