ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. ασπράδι
- 12 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Βανίλια
- Σκόνη ντομάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Περνάμε από σήτα τη ζάχαρη άχνη μαζί με την πούδρα αμυγδάλου.
- Κάνουμε μια μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα του αμύγδαλου τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά.
- Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μισό.
- Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη Νο 8.
- Κάνουμε μικρές μπίλιες και τις πασπαλίζουμε με σκόνη ντομάτας.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20' να κάνει πέτσα.
- Ψήνουμε για 10' στους 160 βαθμούς με αέρα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΚΑΝΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 20 γρ. γλυκόζη
- 10 γρ. βούτυρο
- 170 γρ. λευκή σοκολάτα
- 10 γρ. πελτές
- ½ βανίλια φρέσκια
- 1 φύλλο ζελατίνη μαλακωμένη σε κρύο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε την κρέμα με τη γλυκόζη και τη βανίλια και την αδειάζουμε στη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε καλά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
- Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα στους 40 βαθμούς και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Μόλις κρυώσει, το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα μακαρόν.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα