ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. ασπράδι
  • 12 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Βανίλια
  • Σκόνη ντομάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Περνάμε από σήτα τη ζάχαρη άχνη μαζί με την πούδρα αμυγδάλου.
  2. Κάνουμε μια μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα του αμύγδαλου τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μισό.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη Νο 8.
  6. Κάνουμε μικρές μπίλιες και τις πασπαλίζουμε με σκόνη ντομάτας.
  7. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20' να κάνει πέτσα.
  8. Ψήνουμε για 10' στους 160 βαθμούς με αέρα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΚΑΝΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. γλυκόζη
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 170 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 10 γρ. πελτές
  • ½ βανίλια φρέσκια
  • 1 φύλλο ζελατίνη μαλακωμένη σε κρύο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε την κρέμα με τη γλυκόζη και τη βανίλια και την αδειάζουμε στη σοκολάτα.
  2. Προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε καλά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα στους 40 βαθμούς και προσθέτουμε το βούτυρο.
  4. Μόλις κρυώσει, το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα μακαρόν.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα