ΥΛΙΚΑ
- 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 2-3 φύλλα βασιλικού
- Αλάτι, πιπέρι
- 500 γρ. μακαρόνι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τη μελιτζάνα για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Πριν από το τέλος, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, κρατώντας στην άκρη λίγους κύβους για γαρνίρισμα.
- Βράζουμε τα χοντρά μακαρόνια και κρατάμε ένα σφηνάκι από το νερό τους.
- Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με το σφηνάκι νερό.
- Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως.
- Γαρνίρουμε με κύβους φέτας και φύλλα βασιλικού.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ακάκιος στο Παλαιό Φάληρο (Αγ. Τριάδας 1).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα