ΥΛΙΚΑ
- 750 γρ. μοσχαρίσιο κρέας χτένι κομμένο σε μερίδες
- 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμέα
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- Λίγοι κόκκοι μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
- 500 γρ. λινγκουίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας με το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κι ένα φλιτζάνι νερό χλιαρό.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.
- Σιγομαγειρεύουμε για 60 λεπτά.
- Μισή ώρα πριν από το τέλος αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα.
- Βράζουμε τα λινγκουίνι, ακολουθώντας τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα ζυμαρικά και από πάνω το κοκκινιστό κρέας.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ακάκιος στο Παλαιό Φάληρο (Αγ. Τριάδας 1).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα