ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα μέτρια τριμμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο6
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Προαιρετικά τριμμένη γραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  5. Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό κι αλάτι βράζουμε τα μακαρόνια 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  6. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τον κιμά.
  7. Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ακάκιος στο Παλαιό Φάληρο (Αγ. Τριάδας 1).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα