ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 καρότα μέτρια τριμμένα
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο6
- Αλάτι, πιπέρι
- Προαιρετικά τριμμένη γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό κι αλάτι βράζουμε τα μακαρόνια 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τον κιμά.
- Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ακάκιος στο Παλαιό Φάληρο (Αγ. Τριάδας 1).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα