ΥΛΙΚΑ
- 12 χοντρές μακαρούνες
- 300 γρ. φινόκιο ψιλοκομμένο
- 400 γρ. φιλέτο σαρδέλας
- 100 γρ. ψωμί ζυμωτό κομμένο σε μπουκιές
- 2-3 φιλέτα αντζούγιας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 30 γρ. σταφίδα
- 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 1 πρέζα σαφράν
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με νερό αλατισμένο βράζουμε τις μακαρούνες al dente, σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Σε μια μικρότερη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σαφράν και μαγειρεύουμε με λίγο νερό, μέχρι να χρωματιστεί και να γίνει κίτρινο.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το φινόκιο, τη σαρδέλα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα φιλέτα αντζούγιας μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις μακαρούνες, τον ζωμό σαφράν, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με το ζυμωτό ψωμί.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Barbarossa στη Νάουσα της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα