ΥΛΙΚΑ
- 1 καρότο τριμμένο
- 100 γρ. λάχανο τριμμένο
- 100 γρ. κουνουπίδι τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κύμινο ολόκληρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. αλεύρι άσπρο
- 1 πρέζα κορν φλάουρ
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 1 κ.σ. τριμμένο αμύγδαλο για γαρνίρισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ντομάτα ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κάρι
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και πλάθουμε μπαλάκια σε σχήμα κεφτέ.
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τους κεφτέδες απ' όλες τις πλευρές.
- Για τη σάλτσα κάρι: Σε κατσαρόλα προσθέτουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, δύο ποτήρια νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
- Αδειάζουμε σε μπλέντερ, προσθέτουμε το κάρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα κάρι, το βούτυρο, σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τους κεφτέδες.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Royal Indian Chef στη λεωφόρο Συγγρού 9.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα