ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. μανούρι
  • 1 κ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Μια πρέζα μαστίχα σκόνη
  • 1 πρέζα σπόρος γλυκάνισου
  • Σουσάμι για γαρνίρισμα
  • Λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, αλάτι, μαστίχα, προσθέτουμε λίγο νερό και ζυμώνουμε.
  2. Φτιάχνουμε μια αραιή ζύμη, προσθέτουμε τη μανούρα σε κομμάτια που έχουν το μέγεθος λουκουμιού και τον γλυκάνισο και ανακατεύουμε.
  3. Σε ταψί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και ραντίσει με λίγο αλεύρι ρίχνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε με τα χέρια μας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Τρώγεται ζεστή.

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο τυροκομείο Χαραλαμπάκη της Μήλου

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα