ΥΛΙΚΑ

  • 3,5 κιλά φράουλες
  • 1,5 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 3 φυλλαράκια λουίζα ή βασιλικός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένετε σε άφθονο νερό τις φράουλες και τις καθαρίζετε, αφαιρώντας το κοτσάνι τους.
  2. Τις μεγάλες φράουλες τις κόβετε στα δύο. Τις βάζετε σε σουρωτήρι και τις αφήνετε να στραγγίσουν.
  3. Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε τις φράουλες, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
  4. Αφήνετε να βράσουν για 8 λεπτά και τις ξαφρίζετε.
  5. Κλείνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα φυλλαράκια λουίζας ή τον βασιλικό, που θα χαρίσουν στη μαρμελάδα το διακριτικό άρωμα τους.
  6. Για να αποθηκεύσετε τη μαρμελάδα σας σε βαζάκια τοποθετείτε τα βαζάκια στον φούρνο και δίπλα τα καπάκια τους για 15 λεπτά, ώστε να αποστειρωθούν.
  7. Βγάζετε τα βαζάκια από τον φούρνο.
  8. Γεμίζετε τα ζεστά βάζα μέχρι το χείλος με τη ζεστή μαρμελάδα.
  9. Τα σφραγίζετε καλά με το καπάκι τους και τα γυρνάτε ανάποδα, με το καπάκι να πατάει.
  10. Μόλις κρυώσουν, τα βάζετε στο ψυγείο.