ΥΛΙΚΑ
- 3,5 κιλά φράουλες
- 1,5 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
- Χυμός ενός λεμονιού
- 3 φυλλαράκια λουίζα ή βασιλικός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένετε σε άφθονο νερό τις φράουλες και τις καθαρίζετε, αφαιρώντας το κοτσάνι τους.
- Τις μεγάλες φράουλες τις κόβετε στα δύο. Τις βάζετε σε σουρωτήρι και τις αφήνετε να στραγγίσουν.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε τις φράουλες, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
- Αφήνετε να βράσουν για 8 λεπτά και τις ξαφρίζετε.
- Κλείνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα φυλλαράκια λουίζας ή τον βασιλικό, που θα χαρίσουν στη μαρμελάδα το διακριτικό άρωμα τους.
- Για να αποθηκεύσετε τη μαρμελάδα σας σε βαζάκια τοποθετείτε τα βαζάκια στον φούρνο και δίπλα τα καπάκια τους για 15 λεπτά, ώστε να αποστειρωθούν.
- Βγάζετε τα βαζάκια από τον φούρνο.
- Γεμίζετε τα ζεστά βάζα μέχρι το χείλος με τη ζεστή μαρμελάδα.
- Τα σφραγίζετε καλά με το καπάκι τους και τα γυρνάτε ανάποδα, με το καπάκι να πατάει.
- Μόλις κρυώσουν, τα βάζετε στο ψυγείο.