ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. σύκα ώριμα
- ½ κούπα λιαστό κρασί
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Χυμός από 1 μοσχολέμονο
- Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα σύκα, τα στραγγίζουμε και τα ανοίγουμε στη μέση, αφήνοντας τη φλούδα τους.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λιαστό κρασί και την κανέλα και σιγοβράζουμε.
- Ξαφρίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι τους.
- Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και με το ραβδομπλέντερ δουλεύουμε τα σύκα μέχρι να λιώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από το μοσχολέμονο και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα