ΥΛΙΚΑ

  • 5 κ. σκάμνα (μαύρα και άσπρα)
  • 2 κ. ζάχαρη
  • 1 κ. νερό
  • 1 σφηνάκι ρούμι μαύρο
  • 200 γρ. χυμός λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον χυμό λεμόνι.
  2. Σιγοβράζουμε για 3 έως 4 ώρες μέχρι η μαρμελάδα να γίνει συμπυκνωμένη.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε βάζα που έχουμε αποστειρώσει.
  5. Σερβίρουμε με ψωμί, μια φέτα λεπτοκομμένο ζαμπόνι, τυρί κατσικίσιο, μαρμελάδα σκάμνο και γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικό.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα