ΥΛΙΚΑ
- 5 κ. σκάμνα (μαύρα και άσπρα)
- 2 κ. ζάχαρη
- 1 κ. νερό
- 1 σφηνάκι ρούμι μαύρο
- 200 γρ. χυμός λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον χυμό λεμόνι.
- Σιγοβράζουμε για 3 έως 4 ώρες μέχρι η μαρμελάδα να γίνει συμπυκνωμένη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε απαλά.
- Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε βάζα που έχουμε αποστειρώσει.
- Σερβίρουμε με ψωμί, μια φέτα λεπτοκομμένο ζαμπόνι, τυρί κατσικίσιο, μαρμελάδα σκάμνο και γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα