ΥΛΙΚΑ
- 70 γρ. νερό
- 30 γρ. γλυκόζη
- 350 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. ασπράδι
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 50 γρ. πελτέ ντομάτα Σαντορίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε νερό.
- Κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη και το φτάνουμε μέχρι τους 130 βαθμούς.
- Ταυτόχρονα, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Λιώνουμε τη ζελατίνη μέσα σε λίγο χλιαρό νερό.
- Ενσωματώνουμε το σιρόπι αλλά και τη λιωμένη ζελατίνη στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να κρυώσει καλά.
- Προσθέτουμε και τον πελτέ και ανακατεύουμε με μαρίζ.
- Απλώνουμε σ' ένα ταψί που έχουμε καλύψει με ελαιόλαδο και ζάχαρη και κρυώνουμε.
- Κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και σερβίρουμε, πανάροντας με λίγο τριμμένο ντάκο ανακατεμένο με ζάχαρη και κανέλα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα