ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. σαρδέλα
- 100 γρ. πατάτες
- 100 γρ. κολοκύθια
- 100 γρ. μελιτζάνες
- 100 γρ. ντομάτα
- 100 γρ. φινόκιο
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 4 κ.σ. κάππαρη
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού και τα μαρινάρουμε με τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και την κάππαρη που έχουμε ήδη ψιλοκόψει.
- Σε μια γάστρα στρώνουμε τα λαχανικά, βάζοντας ενδιάμεσα τις σαρδέλες, κατά προτίμηση με τη σειρά πατάτα, μελιτζάνα, κολοκύθι, φινόκιο, ντομάτα.
- Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Barbarossa στη Νάουσα της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα