ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. μοσχαράκι γάλακτος
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 ποτήρι κρασιού Μοσχοφίλερο
- 2-3 κόκκοι μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φύλλο αρμπαρόριζα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό ή ζωμός κρέατος
- 1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
- 400 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. κάρι σκόνη
- 1 πρέζα μπούκοβο γλυκό
- Αλάτι, πιπέρι
- Φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό, προσθέτουμε το κρέας και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 60 λεπτά.
- Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την αρμπαρόριζα και βράζουμε για 2 λεπτά.
- Για τον πουρέ κολοκύθας: Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κολοκύθα που έχουμε σκεπάσει με νερό μέχρι να μαλακώσει.
- Τη χτυπάμε στο μπλέντερ με το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, κάρι και μπούκοβο μέχρι να γίνει πουρές.
- Σερβίρουμε το κρέας, τον πουρέ κολοκύθας και γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα