ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε κύβους
- 50 γρ. σχοινόπρασο
- 50 γρ. τζίντζερ τουρσί ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Μαυροκούκι
- Λευκό σουσάμι
- Αλάτι, πιπέρι
- Χυμός και ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
- 150 γρ. Αρσενικό Νάξου
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ζωμός κοτόπουλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ανακατεύουμε το κρέας με το σχοινόπρασο, το τζίντζερ τουρσί, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σουσάμι και μαυροκούκι.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να λιώσει μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Την αφαιρούμε και την τοποθετούμε σε κρύο πιάτο.
- Για την κρέμα: Σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το Αρσενικό Νάξου και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Την περνάμε από το σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
- Στο πιάτο τοποθετούμε την μπρουσκέτα παρμεζάνας επάνω το ταρτάρ και γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα