Εκτέλεση 10'
Ψήσιμο 10' '
ΥΛΙΚΑ
- 9 ποτήρια μούστος
- 1 ποτήρι κορνφλάουερ
- 1 κλωνάρι βασιλικός ή αρμπαρόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τον μούστο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το κλωνάρι βασιλικού.
- Μόλις πάρει βράση, τον ξαφρίζουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μετράμε 8 ποτήρια από τον βρασμένο μούστο και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Στο ένατο ποτήρι με μούστο διαλύουμε το κορνφλάουερ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολ.
- Ραντίζουμε με σουσάμι και κανέλα και βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε μόλις παγώσει η μουσταλευριά.