Αυτές οι μπάρες είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαρείτε τα ροδάκινα, που τώρα είναι στην εποχή τους. Συνδυάζουν την τραγανή βάση με το ζουμερό φρούτο και γίνονται το κατάλληλο σνακ για το ταξίδι ή τη βουτιά σας. Bonus: Είναι εύκολες, γρήγορες και χορταστικές.
Υλικά για τις μπάρες βρόμης με ροδάκινο
- 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 130 γρ. νιφάδες βρόμης
- 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 75 γρ. καστανή ζάχαρη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 450 γρ. ροδάκινα
- 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. λεμόνι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Ετοιμάζουμε ένα τετράγωνο ταψί 20x20 εκ. με ηλιέλαιο και λαδόκολλα στη βάση.
- Κόβουμε τα ροδάκινα σε κυβάκια των 2 εκ. αφήνοντας τη φλούδα, αν επιθυμούμε, και τα βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με τα 30 γρ. ζάχαρη, το λεμόνι και το κορν φλάουρ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρόμη, τη ζάχαρη, κρυσταλλική και καστανή, το αλάτι, και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε τα 2/3 του μείγματος με τη βρόμη στη βάση του προετοιμασμένου ταψιού μας και πιέζουμε με τα χέρια μας καλά για να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη βάση.
- Αδειάζουμε το μείγμα με τα ροδάκινα από πάνω, προσπαθώντας να κρατήσουμε τα επιπλέον υγρά που μπορεί να έχουν βγάλει τα φρούτα στο μπολ.
- Μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα βρόμης πάνω από τα ροδάκινα και πιέζουμε με τα χέρια μας ελαφρά για να κολλήσει στα φρούτα.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στη επιφάνεια.
- Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού το ξεφορμάρουμε και το κόψουμε σε μερίδες.