Αυτές οι μπάρες είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαρείτε τα ροδάκινα, που τώρα είναι στην εποχή τους. Συνδυάζουν την τραγανή βάση με το ζουμερό φρούτο και γίνονται το κατάλληλο σνακ για το ταξίδι ή τη βουτιά σας. Bonus: Είναι εύκολες, γρήγορες και χορταστικές.

 

Υλικά για τις μπάρες βρόμης με ροδάκινο

  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 130 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  •  ¼ κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 450 γρ. ροδάκινα
  • 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. λεμόνι

 

Eκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Ετοιμάζουμε ένα τετράγωνο ταψί 20x20 εκ. με ηλιέλαιο και λαδόκολλα στη βάση.
  3. Κόβουμε τα ροδάκινα σε κυβάκια των 2 εκ. αφήνοντας τη φλούδα, αν επιθυμούμε, και τα βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με τα 30 γρ. ζάχαρη, το λεμόνι και το κορν φλάουρ.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρόμη, τη ζάχαρη, κρυσταλλική και καστανή, το αλάτι, και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Βάζουμε τα 2/3 του μείγματος με τη βρόμη στη βάση του προετοιμασμένου ταψιού μας και πιέζουμε με τα χέρια μας καλά για να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη βάση.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα με τα ροδάκινα από πάνω, προσπαθώντας να κρατήσουμε τα επιπλέον υγρά που μπορεί να έχουν βγάλει τα φρούτα στο μπολ.
  7. Μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα βρόμης πάνω από τα ροδάκινα και πιέζουμε με τα χέρια μας ελαφρά για να κολλήσει στα φρούτα.
  8. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στη επιφάνεια.
  9. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού το ξεφορμάρουμε και το κόψουμε σε μερίδες.