ΥΛΙΚΑ
- 3 ποτήρια ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.γ. σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι επιπλέον.
- Για να βγουν λεπτά τα μπισκότα περνάμε τη ζύμη από τη μηχανή ζυμαρικών, διαφορετικά τα πλάθουμε σε ό,τι σχήμα μας αρέσει.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί λαδωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα