ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
- 2 φακελάκια ζελέ κεράσι
- 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
- ½ κ.γ. σκόνη βανίλιας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 660 γρ. φρέσκο γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 6 κ.σ. κοφτές άνθος αραβοσίτου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ
- Σε 200 γρ. βραστό νερό ρίχνουμε 2 φακελάκια ζελέ κεράσι, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση και διαλυθεί προσθέτουμε στην κατσαρόλα 200 γρ. κρύο νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Βράζουμε το γάλα, ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε.
- Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σε μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα, βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε πυρέξ.
- Αδειάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε πάνω στα μπισκότα.
- Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για να κρυώσει η κρέμα.
- Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε το ζελέ κι αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
- Σερβίρουμε όταν είναι παγωμένο.
- Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια γεύση ζελέ θέλουμε. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο ή αμύγδαλο φιλέ.
- Στη Ζάκυνθο το γλυκό ονομάζεται «φρυγανιά» και η βάση του γίνεται με φρυγανιές σιροπιασμένες αντί για μπισκότα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φρυγανιές με φέτες τσουρέκι που έχουμε σιροπιάσει.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα