ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. κολοκύθι κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. καρότο κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 1 ντομάτα χοντροκομμένη
  • 1 ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
  • Φύλλα βασιλικού

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ

  • 50 γρ. φέτα
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε ταψί όλα τα λαχανικά με το κρεμμύδι, την ντομάτα και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά, τα απλώνουμε και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Βάζουμε σε μπλέντερ, προσθέτουμε το γιαούρτι σακούλας και τα φύλλα βασιλικού και τα χτυπάμε.
  5. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών για καλύτερη υφή.
  6. Για τη μους φέτα χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Σερβίρουμε την κρύα σούπα μπριάμ και συνοδεύουμε με μους φέτας και φρυγανισμένο σκορδόψωμο.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα