ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 200 γρ. κολοκύθι κομμένο σε κύβους
- 200 γρ. καρότο κομμένο σε κύβους
- 200 γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
- 1 ντομάτα χοντροκομμένη
- 1 ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
- Φύλλα βασιλικού
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ
- 50 γρ. φέτα
- 50 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε ταψί όλα τα λαχανικά με το κρεμμύδι, την ντομάτα και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά, τα απλώνουμε και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε σε μπλέντερ, προσθέτουμε το γιαούρτι σακούλας και τα φύλλα βασιλικού και τα χτυπάμε.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών για καλύτερη υφή.
- Για τη μους φέτα χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρουμε την κρύα σούπα μπριάμ και συνοδεύουμε με μους φέτας και φρυγανισμένο σκορδόψωμο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα