ΥΛΙΚΑ
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 1 ντομάτα κομμένη σε μεγάλους κύβους ή 10 ντοματίνια ολόκληρα
- 1 κ.σ. μαϊντανός χοντροκομμένος ή φρέσκια ρίγανη από τη γλάστρα
- 2 χοντροκομμένες φέτες ζυμωτού ψωμιού
- 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο
- Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ελαιόλαδο ή πυρηνέλαιο ελιάς για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Συνεχίζουμε με τις πιπεριές, τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές, στρώνουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
- Βάζουμε το ταψί σε φούρνο προθερμασμένο στο γκριλ 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από το γκριλ, προσθέτουμε στο μπριάμ τα αρωματικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σε τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, που έχουμε σε δυνατή φωτιά και έχει κάψει, σοτάρουμε τις φέτες ζυμωτού ψωμιού για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Στήνουμε στο πιάτο το ψημένο ψωμί, τα λαχανικά μας, το ανθότυρο από πάνω σπασμένο με τα χέρια και περιβρέχουμε με καλό ελαιόλαδο ή κάποιο αρωματικό ελαιόλαδο που έχουμε φτιάξει, π.χ. πικάντικο.
- Τip: Αν υπάρχει στο ντουλάπι σας ξεχασμένο κανένα βαζάκι τσιτσίραβλα Πηλίου, μη διστάσετε να τα αποθέσετε πάνω στο ανθότυρο προτού το σερβίρετε.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα