ΥΛΙΚΑ
- 4 φέτες λούζα Τήνου
- 2 φέτες ζυμωτό ψωμί
- 4 σύκα
- 4κ.σ. σούρωμα Πάρου (ξινομυζήθρα)
- 1 σφηνάκι λιαστό κρασί
- Μια πρέζα μαραθόσπορο
- Φύλλα βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού.
- Βάζουμε επάνω από δύο φέτες λούζα.
- Κόβουμε το σύκο στα δύο και το τοποθετούμε πάνω στη λούζα.
- Ρίχνουμε στο σύκο λίγο μαραθόσπορο και μια κουταλιά ξυνομυζήθρα.
- Βράζουμε το λιαστό κρασί μέχρι να συμπυκνωθεί και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες την ξυνομυζήθρα.
- Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και είμαστε έτοιμοι.