ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. αλεύρι λευκό
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • ½ κ.γ. μαγιά σκόνη
  • Λίγο αλάτι
  • 100 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τσίλι ψιλοκομμένο
  • Για γαρνίρισμα κόλιανδρο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά και αλάτι, ανακατεύουμε με πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα, ελαιόλαδο, το σουσάμι.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό, ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλή η ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε με πετσέτα το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη για 60 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλίτσες και με τον πλάστη ανοίγουμε τέσσερα φύλλα με διάμετρο 15 εκ. ή ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη με κυκλικές κινήσεις
  5. Προσθέτουμε επάνω το κρεμμύδι και το τσίλι και ψήνουμε στον φούρνο tandoor. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Royal Indian Chef στη λεωφόρο Συγγρού 9.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα