ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. αλεύρι λευκό
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. γάλα φρέσκο
- ½ κ.γ. μαγιά σκόνη
- Λίγο αλάτι
- 100 γρ. νερό χλιαρό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 τσίλι ψιλοκομμένο
- Για γαρνίρισμα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά και αλάτι, ανακατεύουμε με πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα, ελαιόλαδο, το σουσάμι.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό, ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλή η ζύμη.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη για 60 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλίτσες και με τον πλάστη ανοίγουμε τέσσερα φύλλα με διάμετρο 15 εκ. ή ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη με κυκλικές κινήσεις
- Προσθέτουμε επάνω το κρεμμύδι και το τσίλι και ψήνουμε στον φούρνο tandoor. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Royal Indian Chef στη λεωφόρο Συγγρού 9.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα