ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. φιλέτο ψαριού λαβράκι κομμένο σε κύβους
- 200 γρ. πάστα κίτρινου κάρι (από ασιατικό σούπερ-μάρκετ)
- 70 γρ. ηλιέλαιο
- 2 lt γάλα καρύδας
- 150 γρ. ζάχαρη από κοκοφοίνικα (palm sugar)
- 50 γρ. fish sauce
- 100 γρ. tamarind
- 500 γρ. noodles ρυζιού
- 4 τεμ. αυγό πίκλα
- 100 γρ. τσίλι φρέσκο
- 300 γρ. φασόλια Haricots
- 1 μάτσο βασιλικός
- 100 γρ. ξίδι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. σόγια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα κόβουμε στα δύο.
- Σε κατσαρολάκι με νερό βράζουμε τα αυγά για 5 λεπτά και τα κρυώνουμε.
- Καθαρίζουμε τα αυγά και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με ξίδι, ζάχαρη και σόγια. Βράζουμε για 5 λεπτά.
- Σε γουόκ (wok), σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και την πάστα κάρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί, χωρίς να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε την palm sugar και το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση το μείγμα και να διαλυθεί η palm sugar.
- Προσθέτουμε τα φασόλια, το τσίλι, τα φύλλα βασιλικού και τα noodles ρυζιού. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλήσουν τα noodles και να είναι al dente.
- Προσθέτουμε το ψάρι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί για 5 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε για να μη διαλυθεί.
- Προσθέτουμε το tamarind και τη fish sauce και κουνάμε το wok με κυκλικές κινήσεις.
- Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ, βάζοντας από πάνω τα αυγά πίκλες κομμένα καθένα σε 4 κομμάτια.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο PatpPong Thai restaurant, στο Κολωνάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα