ΥΛΙΚΑ

  • 8 μέτριες ώριμες ντομάτες και 2 τριμμένες
  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς χοντροκομμένος
  • 1 κ.σ. σπόρος μάραθου
  • 1 κ.σ. πάστα μάραθου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπέρια πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο και 1 κούπα για το ταψί
  • 6 κ.σ. ρύζι για γεμιστά
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Από το βράδυ της προηγούμενης μέρας ανακατεύουμε τον κιμά με τους σπόρους του μάραθου.
  2. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε συνεχώς, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα.
  4. Προσθέτουμε την πάστα μάραθου και το ρύζι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά 1-2 λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ψίχα από τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Γεμίζουμε κατά 2/3 τις ντομάτες.
  7. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και την τριμμένη ντομάτα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς 50-60 λεπτά.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αμπέλα» της Σύρου.

 Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα