ΥΛΙΚΑ
- 8 μέτριες ώριμες ντομάτες και 2 τριμμένες
- 500 γρ. χοιρινός κιμάς χοντροκομμένος
- 1 κ.σ. σπόρος μάραθου
- 1 κ.σ. πάστα μάραθου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπέρια πράσινη ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 60 ml λευκό κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο και 1 κούπα για το ταψί
- 6 κ.σ. ρύζι για γεμιστά
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από το βράδυ της προηγούμενης μέρας ανακατεύουμε τον κιμά με τους σπόρους του μάραθου.
- Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε συνεχώς, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα.
- Προσθέτουμε την πάστα μάραθου και το ρύζι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ψίχα από τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Γεμίζουμε κατά 2/3 τις ντομάτες.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και την τριμμένη ντομάτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς 50-60 λεπτά.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αμπέλα» της Σύρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα