ΥΛΙΚΑ
- 4-5 πράσινες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κολοκυθάκι τριμμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα κόκκινη ώριμη τριμμένη
- 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας σφιχτός χυλός.
- Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε μια κοφτή κουταλιά της σούπας από το μείγμα.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα