ΥΛΙΚΑ

  • 4-5 πράσινες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα κόκκινη ώριμη τριμμένη
  • 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας σφιχτός χυλός.
  2. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  3. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε μια κοφτή κουταλιά της σούπας από το μείγμα.
  4. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα