ΥΛΙΚΑ
- Ασπράδια από τρία αυγά
- 1 κουταλιά νερό
- Μια πρέζα corn flour
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- Διάφορα λαχανικά (σπαράγγια, μανιτάρια)
- 2 κουταλιές φρέσκο τυρί, π.χ. ανθότυρο
- 1/2 κουταλάκι βούτυρο
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Χτυπάμε πολύ καλά σε μπολ τα ασπράδια μαζί με το νερό και το corn flour.
- Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.
- Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά που θα βάλουμε στην ομελέτα, εκτός από το αβοκάντο.
- Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
- Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι που μπορεί να μπει στον φούρνο και αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα με τα ασπράδια.
- Μεταφέρουμε αμέσως το τηγάνι στον φούρνο και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται.
- Στη μισή ομελέτα απλώνουμε τα λαχανικά και την επαναφέρουμε στον φούρνο.
- Μόλις δέσει καλά, τη βγάζουμε προσεκτικά και απλώνουμε το τυρί πάνω από τα λαχανικά.
- Με σπάτουλα γυρίζουμε τη μισή ομελέτα έτσι ώστε να καλύψει τα λαχανικά και το τυρί, απλώνουμε το αβοκάντο από πάνω, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα