ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. μύδια
  • ½ κ. κυδώνια
  • ½ κ. γυαλιστερές
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα εστραγκόν
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Αλεύρι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα όστρακα σε άφθονο τρεχούμενο νερό.
  2. Τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ανοίξουν το κέλυφός τους και αφαιρούμε την ψίχα τους.
  3. Σε λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Πλάθουμε τη σφιχτή ζύμη σε μπάλες και τις αλευρώνουμε απαλά.
  5. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  6. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή με ντιπ λαδολέμονο με ψιλοκομμένη τσίλι πιπεριά.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα