ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. μύδια
- ½ κ. κυδώνια
- ½ κ. γυαλιστερές
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 πρέζα εστραγκόν
- 80 γρ. αλεύρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Αλεύρι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα όστρακα σε άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ανοίξουν το κέλυφός τους και αφαιρούμε την ψίχα τους.
- Σε λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε τη σφιχτή ζύμη σε μπάλες και τις αλευρώνουμε απαλά.
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή με ντιπ λαδολέμονο με ψιλοκομμένη τσίλι πιπεριά.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα