ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 230 γρ. κρέμα γάλακτος
- 220 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τις φράουλες που έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά, και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου λιώσουν οι φράουλες και ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Μετά από 2 ώρες το χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμα 2-3 φορές έως ότου το παγωτό μας αποκτήσει κρεμώδη υφή, με όσο το δυνατόν λιγότερους κρυστάλλους από την ψύξη.
- Σερβίρουμε το παγωτό και γαρνίρουμε με φράουλες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα