ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. πανσέτα μαύρου χοίρου
  • 80 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

  • 80 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 80 γρ. τυρί γκούντα
  • 80 γρ. ένταμ
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ηλιέλαιο για τηγάνι
  • Άσπρο σουσάμι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χαράσσουμε την πανσέτα σε ρόμβους από την πλευρά του λίπους και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα.
  2. Βάζουμε σε ταψί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
  3. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
  4. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε το κρέας.
  5. Για τους λουκουμάδες χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά, τους κρόκους και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Πλάθουμε σε μπάλες με βρεγμένα χέρια, περνάμε από το σουσάμι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. 
  7. Σερβίρουμε την πανσέτα σε μια φέτα ψωμί, επάνω τον λουκουμά τυριού και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα και μαϊντανό.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα