ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. πανσέτα μαύρου χοίρου
- 80 γρ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
- 80 γρ. γραβιέρα Κρήτης
- 80 γρ. τυρί γκούντα
- 80 γρ. ένταμ
- 80 γρ. παρμεζάνα
- 2 κρόκοι αυγού
- 80 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. ηλιέλαιο για τηγάνι
- Άσπρο σουσάμι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χαράσσουμε την πανσέτα σε ρόμβους από την πλευρά του λίπους και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα.
- Βάζουμε σε ταψί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε το κρέας.
- Για τους λουκουμάδες χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά, τους κρόκους και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε σε μπάλες με βρεγμένα χέρια, περνάμε από το σουσάμι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
- Σερβίρουμε την πανσέτα σε μια φέτα ψωμί, επάνω τον λουκουμά τυριού και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα και μαϊντανό.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα