ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μαγιά
  • 3 1/2 λίτρα γάλα
  • 10 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Λίγους κύβους ζάχαρη
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • Κανέλα σκόνη
  • Άχνη ζάχαρη
  • 8 κ.σ. κρέμα πατισερί
  • Λίγες φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη, τους κύβους ζάχαρης και την κρέμα γάλακτος, δουλεύουμε 10 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 4 λεπτά σε δυνατή.
  2. Κόβουμε το ζυμάρι σε μέρη. Βάζουμε σε τσέρκι πάχους 2,5cm και αφήνουμε να φουσκώσει.
  3. Πιέζουμε την επιφάνεια με τα δάχτυλα και ρίχνουμε μέσα στις δαχτυλιές που σχηματίζονται ζάχαρη και επάνω σπάμε τους κύβους ζάχαρης
  4. Βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα.
  5. Την επομένη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 280 βαθμούς για 15 λεπτά
  6. Προσθέτουμε επάνω την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Πουδράρουμε με κανέλα, άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε κρέμα πατισερί ή σαντιγί και γαρνίρουμε με φράουλες.

Είναι μια συνταγή που δοκίμασε ο Γιάννης Μπαξεβάνης σε ένα χωριό της Ελβετίας.

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στην κουζίνα του εστιατόριου Ark στη Γλυφάδα

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα