ΥΛΙΚΑ
- 3 γλυκοπατάτες
- 60 ml ελαιόλαδο
- 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 στικ κανέλα
- 300 γρ. κιμά από μοσχαρίσια σπάλα
- 60 ml κόκκινο κρασί
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- Αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
- 400 γρ. κρέμα τυρί
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- Χυμός από 2 λάιμ
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με χοντρό αλάτι και τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της γλυκοπατάτας).
- Αφήνουμε να κρυώσουν, κόβουμε στη μέση και τις πατάμε ελαφρώς με το κουτάλι για να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε.
- Για τον κιμά: Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε 15-20 λεπτά (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
- Για την κρέμα: Σε μπολ τοποθετούμε την κρέμα τυρί, άνηθο, χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες με τον κιμά και με ένα κουτάλι απλώνουμε την κρέμα τυρί από πάνω.
- Ψήνουμε στο γκριλ 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Baratin Drink & Dine Home Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα