ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα (ανάλατη)
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 φλ. γάλα
- 1-2 κ.σ. σιμιγδάλι
- Ξύσμα από ένα φρέσκο λεμόνι
- 1 κ.γ. κανέλα
- Μέλι για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε σε ένα μπολ τη μυζήθρα με πιρούνι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σιμιγδάλι, ανάλογα με το πόσο υγρό είναι το μείγμα μας.
- Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 28 εκ. και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Αποσύρουμε την ταρτιέρα από τον φούρνο, περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Όταν κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο καφέ «Ράμνος» στις Λεύκες της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα