ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα (ανάλατη)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 φλ. γάλα
  • 1-2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • Ξύσμα από ένα φρέσκο λεμόνι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Μέλι για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε σε ένα μπολ τη μυζήθρα με πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σιμιγδάλι, ανάλογα με το πόσο υγρό είναι το μείγμα μας.
  4. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 28 εκ. και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε την ταρτιέρα από τον φούρνο, περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  7. Όταν κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο καφέ «Ράμνος» στις Λεύκες της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα