ΥΛΙΚΑ

  • 320 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 160 γρ. φρυγανιά χοντροκοπανισμένη
  • 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 12 αυγά
  • 600 γρ. ζαχάρη
  • 1 ποτηράκι κρασιού λικέρ κίτρο ή σούμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • Φλούδα από ένα λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το λικέρ, τα καρύδια και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Σε μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα επάνω.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και αδειάζουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 50-60 λεπτά.
  6. Βράζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και όταν δέσει, το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, περιχύνουμε το γλυκό με το κρύο σιρόπι.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα