ΥΛΙΚΑ

  • ½ φύλλο γιουφκά
  • 8 φέτες παστουρμά
  • 40 γρ. 4 μπαστουνάκια κασέρι Ξάνθης
  • 4 λεπτές φέτες ντομάτας
  • Σπορέλαιο για τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το φύλλο γιουφκά σε τέσσερα τρίγωνα κομμάτια.
  2. Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά.
  3. Σε κάθε τριγωνικό φύλλο τοποθετούμε μια φέτα παστουρμά, ένα μπαστουνάκι κασέρι, μια ροδέλα ντομάτα και το τυλίγουμε σφιχτά.
  4. Σε βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  5. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με γιαούρτι.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα