ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλες πατάτες ψημένες στον φούρνο με τη φλούδα τους
- 200 γρ. καπνιστή πέστροφα ψιλοκομμένη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 80 γρ. αλεύρι
- 1 κ.σ. λεμονοθύμαρο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλεύρι για τηγάνισμα
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε στον φούρνο τις πατάτες με τη φλούδα τους, αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
- Προσθέτουμε στη λεκάνη όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να αναμειχθούν τα αρώματά τους.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίζουμε απ' όλες τις πλευρές.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα