ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΚΑΤΣΙΑ
- 1/2κ. αλεύρι σκληρό
- 100 γρ. νερό
- 20 γρ. μαγιά νωπή
- 100 γρ. πουρέ πατάτας
- 120 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
- 10 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- θαλασσινό αλάτι
- δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και δουλεύουμε 4 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 4 λεπτά σε δυνατή.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και ζυμώνουμε άλλες δύο φορές.
- Κόβουμε το ζυμάρι και σχηματίζουμε μπάλες των 120 γρ. και αφήνουμε να φουσκώσουν.
- Ραντίζουμε με νερό την επιφάνειά τους, θαλασσινό αλάτι και δεντρολίβανο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
- 1 κ. πατάτες
- 200 γρ. κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό χοντροκομμένο
- 300 γρ. τυρί Μετσοβόνε κομμένο σε κύβους
- Ελαιόλαδο, όσο χρειαστεί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλοίδα τους μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις αναμειγνύουμε σε μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανοίγουμε με μαχαίρι το επάνω μέρος από τη φοκάτσια, αφαιρούμε με προσοχή την ψίχα και γεμίζουμε με την πατατοσαλάτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα