ΥΛΙΚΑ

  • 130 γρ. σταμναγκάθι
  • 6 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κούπα μαϊντανός
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • Ξύσμα από 2½ λεμόνια
  • 260 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φέτα ψωμί του τοστ σε κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεματάμε το σταμναγκάθι σε βραστό νερό για 1 λεπτό, το παγώνουμε σε παγόνερο και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  2. Ρίχνουμε το σταμναγκάθι στο μούλτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
  3. Χτυπάμε δυνατά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

Tips: Το πέστο σταμναγκάθι είναι για δυνατούς παίχτες, αφού ταιριάζει με μεδούλι και τηγανητά γλυκάδια. Η πλούσια και με ένταση γεύση του δένει αρμονικά με ψητές σαρδέλες, ξιφία και με καπνιστό χέλι, που, πριν το σερβίρουμε, ζεσταίνουμε ελαφρά.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Aleria.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα