ΥΛΙΚΑ
- 1½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 2 ποτήρια πετιμέζι
- 1 κ.σ. κοφτή σόδα σκόνη
- 4 κ.σ. σούμα
- 1 κ.γ. κανέλα, γαρίφαλο σκόνη
- 2-3 πορτοκάλια, χυμός και ξύσμα
- 1 αλεύρι φαρίνα
- ½ ποτήρι κανέλλα
- Λίγο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σουσάμι
- Καρύδι χοντροκομμένο προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε μισό ποτήρι με νερό και 2 ξυλάκια κανέλας και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε καλά τη σόδα με τον χυμό πορτοκαλιού.
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το πετιμέζι, το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τα κανελογαρίφαλα.
- Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Σε στρογγυλό ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το απλώνουμε με πινέλο και προσθέτουμε το σουσάμι.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε κομμάτια για σερβίρισμα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα