ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο, κομμένο σε ροδέλες
- 50 γρ. πιπεριά πράσινη κέρατο, κομμένη σε ροδέλες
- 50 γρ. πιπεριά κέρατο, κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
- ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
- 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 150 γρ. φέτα Τραχειάς σε κύβους
- ½ κ.γ. φρέσκια ρίγανη
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μηλόξιδο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει.
- Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το λουκάνικο με το βούτυρο και προσθέτουμε τις πιπεριές για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι και μπούκοβο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Πριν από το τέλος προσθέτουμε τη φέτα.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι, ακολουθώντας τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, τα αφαιρούμε με την τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη και κύβους φέτας.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ακάκιος στο Παλαιό Φάληρο (Αγ. Τριάδας 1).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα