ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΑΨΙ Νο28)
- 500 γρ. κολοκύθι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- 2 φλιτζάνια τραχανάς ξινός
- 3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- 3 αυγά
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σφηνάκια ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
- 10 γρ. σουσάμι φυσικό
- 10 γρ. λιναρόσπορος
- 10 γρ. κολοκυθόσπορος
- 10 γρ. ηλιόσπορος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε σε λεκάνη το κολοκύθι με όλα τα μυρωδικά, τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Στο γάλα προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, τον τραχανά, τα αυγά, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στα λαχανικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί, το απλώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με τους σπόρους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Κιουζίν (Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα