ΥΛΙΚΑ
- 170 γρ. βάση πίτας
- 40 γρ. τυρί κρέμα
- 40 γρ. παρμεζάνα
- 50 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
- 1 αυγό
- 20 γρ. πανσέτα καπνιστή
- 50 γρ. μανιτάρια κανθαρέλα
- 50 γρ. μανιτάρια μαύρη τρομπέτα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
- 2,6 κιλά αλεύρι 00
- 70 γρ. αλάτι
- 10 γρ. μαγιά νωπή
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1,2 λίτρο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάση πίτας: Βάζουμε το νερό, τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ.
- Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και μετά στη δεύτερη σκάλα, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Βγάζουμε και πλάθουμε σε μπάλες στο επιθυμητό μέγεθος.
- Ολοκλήρωση - παρουσίαση: Σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο τα μανιτάρια με φρέσκο κρεμμύδι και αλάτι για 1 λεπτό.
- Ποσάρουμε το αυγό σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και ξίδι σε μέτρια φωτιά.
- Μισοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, για 5 λεπτά, τη ζύμη της πίτας με το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα.
- Τοποθετούμε τη μοτσαρέλα, την πανσέτα και τα μανιτάρια και ξαναψήνουμε για 4 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε το αυγό, πιπέρι, ελαιόλαδο και κόβουμε σε διαγώνιες φέτες.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Vezené.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα