ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ Νο28
½ κ. αμπελόφυλλα βάζου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 600 γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό πλήρες
- 200 γρ. πηχτόγαλο Χανίων
- 250 γρ. φέτα Καλαβρύτων τριμμένη
- 1 μάτσακι άνηθος ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε τα αμπελόφυλλα ώστε να βγαίνουν και έξω από τη στεφάνη του ταψιού.
- Απλώνουμε καλά τη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με αμπελόφυλλα.
- Λαδώνουμε τα αμπελόφυλλα, γυρίζουμε προς τα μέσα αυτά που περισσεύουν και σφραγίζουμε την πίτα.
- Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα βρεγμένη και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Δύο λεπτά πριν από το τέλος αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την πίτα ξεσκέπαστη.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Κιουζίν (Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα