ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ Νο28
- ½ κ. αλεύρι σκληρό
- ½ κ. αλεύρι δίκοκκο
- ½ κ. αλεύρι κίτρινο
- 30 γρ. χαρουπάλευρο
- 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 20 γρ. αλάτι
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. κρασί λευκό
- 450 γρ. νερό κρύο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 250 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
- 50 γρ. καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
- 50 γρ. σέσκουλο ψιλοκομμένο
- 300 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 ματσάκια άνηθος ψιλοκομμένος
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. κινόα
- 50 γρ. κράνμπερι ή κράνα
- 15 γρ. λιναρόσπορος
- 10 γρ. σουσάμι φυσικό
- 20 γρ. αλάτι
- 15 γρ. μαραθόσπορος ολόκληρος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η διαδικασία του φύλλου είναι ίδια όπως στην αγκιναρόπιτα.
- Σε λεκάνη μαραίνουμε με τα χέρια τα χόρτα, τα κρεμμύδια, με αλάτι και ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε κινόα και κράνμπερι και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε τη γέμιση καλά, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λιναρόσπορο, μαραθόσπορο και σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Κιουζίν (Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα