ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ Νο28

  • ½ κ. αλεύρι σκληρό
  • ½ κ. αλεύρι δίκοκκο
  • ½ κ. αλεύρι κίτρινο
  • 30 γρ. χαρουπάλευρο
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 20 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κρασί λευκό
  • 450 γρ. νερό κρύο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 250 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. σέσκουλο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ματσάκια άνηθος ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κινόα
  • 50 γρ. κράνμπερι ή κράνα
  • 15 γρ. λιναρόσπορος
  • 10 γρ. σουσάμι φυσικό
  • 20 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. μαραθόσπορος ολόκληρος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Η διαδικασία του φύλλου είναι ίδια όπως στην αγκιναρόπιτα.
  2. Σε λεκάνη μαραίνουμε με τα χέρια τα χόρτα, τα κρεμμύδια, με αλάτι και ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε κινόα και κράνμπερι και ανακατεύουμε.
  4. Απλώνουμε τη γέμιση καλά, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λιναρόσπορο, μαραθόσπορο και σουσάμι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Κιουζίν (Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα