ΥΛΙΚΑ
- 170 γρ. βάση πίτας
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 100 γρ. παντζάρια
- 150 γρ. πορτοκάλι
- 50 γρ. macademia
- 300 ml ελαιόλαδο
- 5 γρ. θυμάρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΠΙΤΑΣ
- 2,6 κιλά αλεύρι 00
- 70 γρ. αλάτι
- 10 γρ. μαγιά νωπή
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1,2 λίτρο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάση πίτας: Βάζουμε το νερό, τη μαγιά, και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και μετά στη δεύτερη σκάλα, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Βγάζουμε και πλάθουμε σε μπάλες στο επιθυμητό μέγεθος.
- Ολοκλήρωση - παρουσίαση: Βράζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, λίγο χυμό πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, 7-8 λεπτά τη βάση με το μισό κατσικίσιο τυρί και τα παντζάρια που έχουμε στρώσει κατά μήκος της πίτας.
- Μόλις ψηθεί, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, φιλέτα από πορτοκάλι, τριμμένο macademia και ελαιόλαδο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Vezené.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα