ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ
- 200 γρ. ρύζι για ριζότο μουλιασμένο για 15 λεπτά
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 100 γρ. τυρί φέτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1/3 μάτσο δυόσμος
- 1/3 μάτσο μαϊντανός
- 1 μεγάλη ντομάτα μόνο τη σάρκα, κομμένη καρεδάκια
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη καρεδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 30 γρ. σταφίδες μαύρες
- Πιπέρι άσπρο
- 50 γρ. ζωμός κότας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 50 ml γάλα
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 50 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για σάλτσα φέτας: Βάζουμε όλα τα υλικά σ' ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Για το ριζότο: Σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κουκουνάρι για 2 λεπτά, προσθέτουμε την πιπεριά, το ρύζι, δυόσμο, μαϊντανό, σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι, για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Προσθέτουμε τη φέτα και την ντομάτα και δίνουμε σχήμα πίτας.
- Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να γίνει τραγανό το κάτω μέρος της πίτας.
- Γυρίζουμε την πίτα με τη βοήθεια ενός πιάτου από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να γίνει επίσης τραγανή.
- Βάζουμε από πάνω χλιαρή τη σάλτσα φέτας και σερβίρουμε.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Balcony στο Κουκάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα