ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΑΨΙ Νο28)
- 250 γρ. καλαμποκάλευρο
- 10 γρ. μπέικιν
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. ηλιέλαιο
- 7 γρ. αλάτι
- 2 γρ. πιπέρι
- 210 γρ. νερό κρύο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 20 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
- 20 γρ. καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
- 20 γρ. σέσκουλο ψιλοκομμένο
- 40 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 70 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 10 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 150 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 10 γρ. φινόκιο ψιλοκομμένο
- 10 γρ. αλάτι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα ψιλοκομμένα χόρτα σε λεκάνη με το αλάτι και το ελαιόλαδο και τα μαραίνουμε με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
- Για το κουρκούτι: Ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το μπέικιν, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε τα δύο έλαια και σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός.
- Στρώνουμε στο ταψί τον χυλό και κρατάμε μια μικρή ποσότητα.
- Προσθέτουμε τα χόρτα και τα απλώνουμε.
- Τον υπόλοιπο χυλό τον αραιώνουμε με λίγο νερό μέχρι να γίνει ρευστό κουρκούτι και περιχύνουμε την πίτα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Κιουζίν (Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα