ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΑΨΙ Νο28)

  • 250 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 10 γρ. μπέικιν
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 7 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι
  • 210 γρ. νερό κρύο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 20 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 20 γρ. καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. σέσκουλο ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 10 γρ. φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα χόρτα σε λεκάνη με το αλάτι και το ελαιόλαδο και τα μαραίνουμε με τα χέρια μας.
  2. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
  3. Για το κουρκούτι: Ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το μπέικιν, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε τα δύο έλαια και σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός.
  4. Στρώνουμε στο ταψί τον χυλό και κρατάμε μια μικρή ποσότητα.
  5. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα απλώνουμε.
  6. Τον υπόλοιπο χυλό τον αραιώνουμε με λίγο νερό μέχρι να γίνει ρευστό κουρκούτι και περιχύνουμε την πίτα.
  7. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Κιουζίν (Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι).

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα