ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 2 κούπες νερό
  • 6 φέτες παστουρμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  2. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το νερό ζεστό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  3. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε τις φέτες του παστουρμά.
  4. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό.


Η συνταγή μαγειρεύτηκε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα