ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα πλιγούρι
- 2 κούπες νερό
- 6 φέτες παστουρμά
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- ½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 πρέζα κύμινο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το νερό ζεστό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Πέντε λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε τις φέτες του παστουρμά.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα