ΥΛΙΚΑ
- 2 πλοκάμια χταποδιού
- 1 κ.σ. πέστο βασιλικού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πατάτες
- Φύλλα βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα πλοκάμια χταποδιού 20 λεπτά στην κατάψυξη.
- Τα βγάζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε τηγάνι αντικολλητικό, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το χταπόδι με λίγο ελαιόλαδο και το πέστο βασιλικού για 3-4 λεπτά.
- Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε τις πατάτες στο μαντολίνο και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε απαλά τις πατάτες και το χταπόδι με το πέστο.
- Σερβίρουμε σε λευκό πιάτο και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα